Hoover to jedna z tych marek, która w Polsce zaczyna radzić sobie naprawdę dobrze. Wielu klientów doceniło portfolio firmy oraz jakość jej produktów. Coś mi podpowiada, że na pozytywny odbiór może też liczyć nowy piekarnik producenta. Co go wyróżnia?
Hoover H-KEEPHEAT 700 – co potrafi?
Wypada rozpocząć od tego, że H-KEEPHEAT 700 to pierwszy piekarnik, który przeznaczony jest zarówno do gotowania jak i konserwowania żywności. Oznacza to, że przygotowane posiłki – zgodnie z deklaracją firmy – zachowają świeżość, właściwości odżywcze oraz smak aż do siedmiu dni od momentu ich przygotowania. W erze ciągłego gotowania „na zapas”, to świetna wiadomość. Nie ukrywam, że sam chętnie postawiłbym na taką kuchenkę tylko po to, by oszczędzić sobie nieco czasu.
Załóżcie prosty schemat. Jest niedziela. Wiadomo, że już wkrótce pojawi się on – poniedziałek. Dzień, na który raczej mało kto z nas się cieszy. Z kuchenką Hoover możecie urwać dla siebie nieco czasu, w niedzielę przygotowując posiłki na kilka dni. Jasne, zaangażuje to pewną część niedzielnego popołudnia, jednak w poniedziałkowy wieczór, po powrocie do domu, będziecie mieli o jedno zadanie mniej. I tak samo we wtorek, środę czy czwartek. A to już całkiem spory atut, zwłaszcza dla tych nieco bardziej leniwych 😉
Jak wyczyścić piekarnik bez szorowania – poradnik dla mężczyzn
Urządzenie czerpie garściami z technologii Exever, która polega na precyzyjnym kontrolowaniu temperatury podczas gotowania. To jeden z wyróżników tej kuchenki, w której poniekąd tkwi sekret tak długiej żywotności przygotowanych dań. Po przygotowaniu posiłku musimy włożyć go do opakowania próżniowego, a następnie – w zależności od rodzaju pożywienia – dajemy go do piekarnika, gdzie – w specjalnie wydzielonej powierzchni – nasze posiłki będą przechowywane w temperaturze 63-70 stopni Celsjusza. Właśnie w tym rozwiązaniu tkwi magia KEEPHEAT 700.
Urządzenie oferuje piekarnik o pojemności 75 litrów, który dodatkowo możemy podzielić na dwie komory. Kuchenka wspiera też gotowanie metodą sous vide, która zapewnia kruchość i soczystość żywności, ze szczególnym naciskiem na posiłki mięsne. W czyszczeniu jest oczywiście wykorzystywana pyroliza, podczas której sprzęt rozgrzewa się do imponującej temperatury 500 stopni Celsjusza. Pozwala to być niemal pewnym, że zarówno stary tłuszcz jak i zabrudzenia zostaną niemal zdmuchnięte ze ścian kuchenki.
Kończąc, poinformuję Was jeszcze o cenie, która na dziś dzień wynosi 3499 złotych. H-KEEPHEAT 700 jest też urządzeniem typu smart – wspiera łączność bezprzewodową z wykorzystaniem sieci WiFi, można też sterować kuchenką przez dedykowaną aplikację na smartfona: Hoover Wizard. W mojej opinii, cena na pewno nie należy do najniższych, ale magia przygotowywania posiłku, który może być świeży i smaczny nawet przez tydzień, dla wielu osób będzie znakomitą rekompensatą za poniesiony wkład finansowy 😉
źródło: informacja prasowa, opracowanie własne